Update

Jag och Wilma ❤️
Hallojsi! 
Det är fredag och jag är faktiskt inte taggad men ändå lite taggad trots allt. Saker och ting börjar bli bra i mitt liv, äntligen! Men jag står ändå för stora beslut som får mig att tänka alldeles för mycket... 
 
Dock så har jag inga nationella prov kvar. Gjorde klart matten i onsdags och snart är jag fri från matte i resten av mitt liv. Ska aldrig öppna en mattebok igen. Hahaha. 
Jag har fått reda på lite betyg faktiskt... 
Jag får A i Tradition och Utveckling (hårhistoria) och förhoppningsvis B i engelska. Jag har gjort en extra uppgift (diktanalys) i svenska för att bevisa en till utav kriterierna för A, vilket jag hoppas kommer att ge mig ett A. Jag får förhoppningsvis E eller D i matte, vad som helst i hantverk och C eller B i idrott. 
Konstigt nog så har första året på frisör varit upp och ner men jag har ändå höjt tre utav mina betyg. Det allra viktigaste för mig är engelskan och svenskan genom att jag vill bli författare när jag blir stor och då vill jag ha så mycket kunskap som möjligt. Plus att hantverks delen också är sjukt viktig för min karriär inom frisör yrket. 
 
Tips för er som ska börja gymnasiet nästa termin: 
* plugga i tid.
* Lyssna
* Våga göra fel. (Gör om för rätt) 
* Våga fråga. (Det är bättre att fråga och få svar än att inte fråga och inte få svar) 
* Sätt dina prioriteringar. - skolan, kompisarna, familjen... Även fast du prioriterar skolan först som jag gör så kommer du ändå kunna vara med folk typ 24/7. (Beroende vilket program man går) 
* Sätt dina mål. - inget är bättre än mål i livet. Sätt inte ett mål som du vet att du aldrig kan nå, börja hellre lågt och jobba dig uppåt. 
* Visa dina lärare att du vill lära dig. - jag som visar speciellt min Svenska lärare att jag vill ta extra kurser i Svenska som Litteratur och Skrivande får honom att behandla mig på ett annat sätt, mer respekt skulle jag nog vilja tro. Vi brukar sitta och diskutera dikter och böcker, vilket helt klart är anledningen till att jag valde Svenska 2 och 3. 
* Tänkt positivt.- speciellt innan varje prov, men ha inte för stora förhoppningar så du blir ledsen av ett dåligt betyg. 
* Jobba hårt.- Ingen kommer någonstans om de inte jobbar hårt och vågar ta risker. 
* Va dig själv. - I gymnasiet så börjar drickandet redan från dag ett. Det är fester och alkohol och cigg delas ut på smakprov utav fel vänner och helt plötsligt sitter du i skiten. Drick inte för att du tror att det är "socialt" utav va inte rädd att du ska måsta göra sånt för att få folks uppmärksamhet. Va snäll och schysst så kommer bra karma alltid ikapp dig hur fort du än springer. 
 
-----------------
 
På tal om något annat, saker och ting vänder. Jag har ett jobb, vilket är något nytt. Jag delar ut reklam i Bergsbyn. Jag får både träning och bra med luft. 
 
Jag har fått ett sommarjobb inom sång, dans och teater. Hur fräckt är inte det?! Jag får göra det jag tycker om! Looove it! 
 
Jag ska beställa mina linser och köpa en ny skateboard så jag kan ta mig till olika platser genom att jag har sålt min cykel. 
 
Jag har tusentals med böcker att läsa i sommar. Lovely! <3
 
Jag har mina vänner som jag älskar och jag hoppas saker och ting som får mig att må mindre bra trappar av, antingen försvinner ur mitt liv eller blir bättre på att göra mig glad. Men det blir allt svårt det. 
 
Iaf så är detta en stor update plus en liten guide till gymnasiet men annars så är nog allt bra och solen skiner. Hoppas du har en bra dag och va positiv! 
 
Xoxo